• bedrijf-02
  • aardappelveld-03
  • tarweveld2

Uien recepten

Gebakken uien

Snijd de uien in appelstukken. Doe ruim boter in de pan en bak de uien hierin. Op smaak maken met peper en zout.
Eet dit met een kruimige aardappel.

Hachee

Haal runderpoulet bij de slager of snij zelf runderlapjes in kleine stukjes. Bestrooi deze met peper en zout en bak ze rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak vervolgens de uienringen van 5 of meer grote uien in dezelfde pan. Als de uien licht gebakken zijn het vlees in de pan terugdoen met 1 of 2 laurierblaadjes. Voeg ook nog wat azijn toe. Dit maakt het vlees lekker mals. Het geheel 2 tot 5 uur laten sudderen. Als het vocht verdwenen is kunt u er nog wat bouillon aan toevoegen. Is het geheel te vochtig doe er dan wat bloem bij als bindmiddel, vervolgens nog wel een paar minuten laten koken. Naar smaak nog wat peper en zout toevoegen. Erg lekker met aardappelpuree erbij.

Hutspot

Gebruik hiervoor ongeveer 1,5 maal de hoeveelheid aardappels als je anders eet en kook deze gaar. Een bloemige aardappel is hiervoor zeer geschikt. Neem dezelfde hoeveelheid uien en winterpeen, als de aardappels. Snij de uien en winterpeen in stukken/plakken en kook deze met wat zout. De aardappels en de uien/wortels afgieten en vervolgens bij elkaar in 1 pan doen.Goed door elkaar mengen en met wat boter en peper op smaak brengen.
Eventueel nog wat zout toevoegen. Heel lekker met rundstoofvlees of gehaktbal.

Uiensoep

Snij de uien in ringen en stoof deze in de boter lichtbruin. Strooi er bloem overeen en laat dit bruinen. Doe dit over in een soeppan en doe er vervolgens 1,5 (kippen)bouillon bij. Laat dit nog 10 minuten doorkoken. Haal dit door een zeef of pureer het. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Indien gewenst.
Verwarm de oven voor op 200° en verdeel de soep over de kommen. Boven op de soep kunt u wat gerapte kaas strooien. Laat dit vervolgens 12 minuten gratineren. Heet opdienen met stokbrood.

Adresgegevens

Adres: Lange Molenweg 24
Postcode: 1842 EN
Plaats: Oterleek
Telefoon: 072-503-9707
Email: info@potjesakkerbouw.nl

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: Gesloten
En op afspraak
Copyright © 2020 Potjes Akkerbouw - Realisatie en hosting door GraphicGenie