• bedrijf-02
  • aardappelveld-03
  • tarweveld2

Over ons

Bedrijfsinformatie

Wij zijn een kleinschalig akkerbouwbedrijf in de Schermer. De gemeente Schermer ligt ten oosten van Alkmaar en ten zuiden van Heerhugowaard in het midden van Noord-Holland. De Schermer is een droogmakerij die in 1633 is droog gemalen door molens. De Schermermolens zijn bij vele bekend. In 2013 bestond ons bedrijf 50 jaar. Wij zijn de 2e generatie die op de boerderij zit.

Teelten

Onze teelt bestaat uit tafel – en frietaardappelen, uien, suikerbieten en tarwe. Een deel van onze producten verkopen wij aan huis. Het gaat hierbij vooral om diverse soorten tafel aardappelen en uien. Zowel direct aan de consument als een handelaren. Wij verkopen zowel in 20 kg verpakking als in kleinere verpakkingen. Ook telen wij aardappels voor de groothandel, waar vervolgens weer patat van wordt gebakken. Ook deze friet aardappelen verkopen wij aan huis.

Milieu

Wij telen met het Voedselveiligheid keurmerk. Wij telen zo milieubewust mogelijk. Om dit te bereiken maken wij gebruik van een computerprogramma die berekend wat het optimale spuitmoment is. Dit programma maakt gebruik van een weerpaal die in de nabije omgeving in het land staat. Deze weerpaal meet de gewastemperatuur, de grondtemperatuur, de luchtvochtigheid tussen het gewas en de hoeveelheid regen . Met deze gegevens en het lokale weerbericht wordt het optimale spuitadvies gegeven. Hierdoor kunnen we met een minimum aan middel, een maximaal rendement halen. In 2011 hebben we een nieuwe bewaarschuur neergezet. Bij de keuze van de materialen hebben we gekeken naar de milieubelasting. Zo is er voor de verlichting in de schuur gebruik gemaakt van led TL’s. Ook hebben we gekozen voor EC ventilatoren. Deze ventilatoren kun je in snelheid regelen. Omdat ze nu niet constant op de maximum snelheid draaien, gebruiken ze veel minder stroom. Voor de bewaring wordt gebruik gemaakt van een bewaarcomputer. Deze computer regelt de ventilatie van de producten en zorgt dat deze op een zo constant mogelijke temperatuur blijft.

Adresgegevens

Adres: Lange Molenweg 24
Postcode: 1842 EN
Plaats: Oterleek
Telefoon: 072-503-9707
Email: info@potjesakkerbouw.nl

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag: Gesloten
En op afspraak
Copyright © 2021 Potjes Akkerbouw - Realisatie en hosting door GraphicGenie